Særlig sensitiv & lidt om de ærgelige myter

I sidste nyhedsmail, åbnede jeg ballet, i forhold til at belyse og highlighte det at være et særlig sensitivt eller højsensitivt menneske…

Læs nyhedsbrevet her som blogindlæg, hvis du missede det.

Jeg vedhæftede også en vejledende sensitivitets test, som du kunne udfylde. Hvis du altså var nysgerrig på, om du måske selv er særlig sensitiv eller ej….?

Og hvis du i forvejen kender dig selv så godt, at du oplever dig selv som særlig sensitiv, kan tjeklisten måske gøre dig endnu mere bevidst om dig og din sensitive energi. Tjek gerne ud her!

Hvis du slet ikke kan genkende dig selv med det sensitive karaktertræk, kan du bare se bort fra denne mail, eller blive klogere på dem omkring dig, som måske er det. 

For mig selv personligt, var det en lettelse, da jeg fandt ud af, at jeg havde et højsensitivt nerve-og sansesystem. Jeg følte mig set, og genkendt i de beskrivelser, jeg fandt her og der. En god lille startbog om emnet er bogen “Er du også særlig sensitiv” af Susanne Møberg.

Ligesom forfatteren til bogen, har det givet mig en langt større forståelse af mig selv.  Men også en øget bevidsthed på, hvor jeg især var udfordret, og hvad jeg kunne gøre ved det. Min sensitivitet har mange årsager, men det skriver jeg om en anden dag.❤️

 

 

Myter og overbevisninger om det at være særlig sensitiv

 

Det, jeg har opdaget på min rejse ind i det sensitive landskab er, at der er mange myter og usande overbevisninger om det at have karaktertrækket særlig sensitiv. 

De til tider sejlivede myter og overbevisninger er vi også selv med til at skabe, fordi vi ofte ikke er villige eller i stand til til at anerkende vores eget værd, som den vi er. Eller blot fordi vi ikke ved bedre… Det handler om bevidsthed….Vi kan ikke forandre og heale det, vi ikke ved. 

Myterne medvirker bl.a. til at give sensitive mennesker følelsen af at være forkerte, ikke at passe ind på planeten jorden, og følelsen af at blive misforstået.

Lagt sammen med ofte at ryge i overstimulering, overvældelse og stress, skaber det typisk udfordringer som ensomhedsfølelse, utryghed og lavt selvværd.

Og det er jo super ærgerligt…..  

I din læsestrøm i dag tager jeg hul på en af de klassiske myter, jeg tit møder hos særlige sensitive og deres eget blik på sig selv…. Og jeps, den vej har jeg også selv været på….

 

MYTE # 1: Sensitive mennesker er ikke særlig robuste!

…. Lad os aflive den på stedet! 

 

I min optik kunne det ikke være længere væk fra sandheden…

HØR HER KÆRE SENSITIVE SJÆL: SENSITIVE ER IKKE MERE SKRØBELIGE ELLER SVAGE END ANDRE…..

 

💛 Vi sanser bare stemninger, energier og andres følelser og tanker meget stærkt.

💛 For ikke at tale om vores eget indre liv…… Wow siger jeg bare – ikke kedeligt vel?

      Jeg ved, du ikke har ligget på den lade side!

💛Alle indre og ydre sansninger, følelser og tanker, opleves nemlig tit meget kraftfulde og insisterende.

 

MEN – Ifølge min egne erfaringer med det sensitive landskab, ER DET LIGE PRÆCIS PÅ GRUND AF SENSITIVITETEN, at vi er i stand til at gå dybere ind i relationen med os selv… OG andre! 

At være nysgerrige, at gå bagom det hele for at blive klogere. I min optik, er det der, magi kan opstå….

Hvis vi i perioder har stress inde i vores system, er min oplevelse, at det er viljen, lysten og den medfødte nysgerrighed til at gå bagom, der ofte får os ud på den anden side igen…

…og næsten altid med et bedre, stærkere og mere bevidst udgangspunkt efterfølgende.

DET ER DA MEGA SMUKT IKKE? 💛

For vi vil jo bare gerne have det godt! Med at være den vi er…… 

 

HUSK – Det at være særlig sensitiv svarer i bund og grund blot til, at du oplever livet gennem et forstørrelsesglas. 

Gaverne i livet – det lort vi møder – ALT bliver forstørret…. 

Et menneske, der er nysgerrig på livet og sig selv, og som tør gå dybere, er i min optik et MEGET robust menneske!

💛God fornøjelse med at være sensitiv PÅ DIN MÅDE smukke sjæl!💛

Smil til din dag

Elena