4 faktorer, der hjælper dig til at tage vare på din søvn

Hvordan er det lige, vi skal tage os af vores søvn?

Hvordan tager vi ansvar?

Og hvor starter du?

Der er 4 faktorer, du ALTID SKAL HAVE MED I DISSE OVERVEJELSER, og som kan være gode at starte med:


Dit daglige stressniveau

Lever du et liv med fuld fart på, alt for meget om ørerne, tankestress, for høje forventninger, for mange bolde i luften, eller andet?

SÅ er det der, du skal ind og kigge dit liv efter i sømmene?

  • Kan noget prioriteres anderledes?
  • Flere pauser?
  • Færre stimuli?
  • PRIORITER benhårdt og meget struktureret i en periode.
  • Find fx dine stresstriggere, skriv dem ned, og bliv bevidst om, når de kommer. Stress laver helt sikkert rod i vores søvn, så vigtigt at få kigget på!

Får du taget godt hånd om din stress, vil din søvn også ændre sig til det bedre!


Faste vaner

Sørg for at gå i seng og stå op på faste tidspunkter  – også selvom du har ferie, weekend eller er meget træt. Max 30 min afvigelse. Og ingen snooze. Det stresser hjernen unødigt.

På den måde samarbejder du med kroppens naturlige tidsrytme.

Med faste tidspunkter går hjernen bedre ‘i sync’ og overensstemmelse med DIT søvnbehov – og vil mere naturligt hjælpe dig til at overgive dig blidt til søvnen.


Undgå at kvikke dig selv op, lige inden du skal sove

Mobil, I-pad, computer og TV-skærme udsender det såkaldte blå lys, som stimulerer hjernen til at være vågen. Hold igen 1-2 timer, før du vil sove.

Hvis det er alt for svært at holde dig fra skærmen, så prøv at se noget, der keder dig!

Nyt om dine venner, konflikter,  sindsoprivende nyheder om verdens situation eller en spændende krimi i fjernsynet holder din hjerne vågen. Og hæmmer udskillelse af søvnhormoner.

Jeg eeeelsker selv krimier, men har måtte sande, at det altså ikke går for min sensitive hjerne lige før sengetid. Jeg sover ganske enkelt dårligere og har sværere ved falde i søvn.


Slip frygten for søvnløshed

Frygt og angst for ikke at få sovet nok, kan i sig selv holde dig vågen. Husk, at det er normalt at have søvnproblemer. De fleste mennesker oplever det indimellem.

Flere forskere har set, at vi ofte sover mere end vi tror, at vi gør: Men hjernen ‘zoomer ind’ på de værste tidspunkter – og husker dem, så du kommer i en alarmtilstand. Prøv i stedet at huske alle de gange, du er faldet i søvn og har sovet godt.

Har du frygt og angst i dagtimerne, vil det også smitte af på din søvn. Forsøg at tage dig af det, der trigger dine bekymringer. Søg evt hjælp for at tage hånd om det, så det ikke eskalerer.

Som sensitive mennesker er vi mere udsatte for at udvikle angst og stress. Tag dig af det – udskyd ikke omsorgen for dig selv og din kære krop!

Og sig gerne dette mantra, flere gange, inden du skal sove – særligt hvis du har mange bekymringstanker om din dårlige søvn, og hvad den gør ved dig:

Selvom jeg sover dårligt i nat, behøver det ikke at betyde, at jeg får en dårlig dag i morgen”.

Eller: “Selvom jeg sover dårligt i nat – kan jeg sagtens få en dejlig dag i morgen”

Tænk på alle de dage, hvor det jo alligevel er gået godt, selvom søvnen har være udfordret!

På den måde laver du nye positive spor i din hjerne!


Workshop om Søvn, Sensitivitet & Stærk energi

Vil du forbedre din søvn og blive glad, let og fri – så kig med her, hvor jeg præsentere dig for en fysisk og en online workshop med fuld fokus på fantastisk søvn

Rigtig god fornøjelse.

Bedste hilsner

Elena 💛